Persbericht – febr. 2019

Internationaal Trainings-Lab voor dirigenten

LEAD Conductors viert in 2019 haar eerste lustrum met een bijzonder Trainings-lab voor dirigenten in resort Hof van Saxen in Drenthe. In het lustrumweekend van 20-22 september wordt de vernieuwde editie van haar postacademische training voor leiderschap in muziek georganiseerd.

Er is ruimte om maximaal vijftien koor- en orkestdirigenten met een afgeronde professionele muziekopleiding toe te laten voor het intensieve coachingsprogramma op het gebied van leiderschap, communciatieve vaardigheden en carrièredoelen. LEAD Conductors heeft een internationale focus en richt zich primair op dirigenten uit Nederland en omringende landen.

Educatieve snelkookpan

In de inspirerende en verstilde omgeving van het resort Hof van Saxen wordt een ware educatieve snelkookpan georganiseerd. Het resort geeft de ruimte om afgesloten van de buitenwereld intensief te werken aan verschillende facetten van het vak. De rust van de omgeving geeft ruimte voor een bijzonder geconcentreerd trainingsprogramma met zeer afwisselende werkvormen dat iedere deelnemer doorloopt.

Werken met symfonieorkest en kamerkoor

Er wordt met vooraf ingestudeerd repertoire direct aan techniek en communicatieve vaardigheden gewerkt met een groot semiprofessioneel symfonieorkest en een kamerkoor dat bestaat uit zeer ervaren zangers. De repetities worden afgewisseld met gezamenlijke workshops en lezingen. Daarnaast is volop ruimte voor individuele coaching en persoonlijke intervisie. Tot de vaste faculty behoren onder meer Arjan Tien (orkestdirectie), Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen (koordirectie) en Chris Fictoor (leiderschap). Daarnaast worden voor speciale workshops aanvullende gastdocenten uitgenodigd.

LEAD Conductors ontwikkelt leiderschapsprogramma’s voor dirigenten vanuit haar visie op lifelong learning, waarin leiderschap en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan om haalbare carrièredoelen te kunnen blijven stellen. Vanuit het educatieve fundament bouwt LEAD Conductors aan een internationaal netwerk van dirigenten dat als professioneel platform mede richting geeft kwaliteitsbevordering van een nieuwe generatie dirigenten die in staat is om de verbindende kracht van muziek toe te passen in hun eigen praktijk.

Het LEAD Conductors Lustrum Weekend 2019 heeft plaats van 20-22 september en wordt inclusief overnachtingen en alle maatlijden aangeboden om de de intensiteit van de training te versterken. De training heeft plaats op resort Hof van Saksen in Nooitgedacht (Drenthe).

Kijk voor meer informatie en aanmelding op https://www.leadconductors.nl.


Niet voor publicatie:

Voor meer informatie of aanvraag van ondersteunend beeldmateriaal:

LEAD Conductors

Geert-Jan van Beijeren, Eldersveld 5, 9302 GS Roden  |  T: 06-44862551
info@leadconductors.nl  |  www.leadconductors.nl